DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Η Ρωσία απελαύνει 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ – Αντίδραση της Κομισιόν

Η Ρωσία απελαύνει 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ – Αντίδραση της Κομισιόν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, ανακηρύσσει ανεπιθύμητα πρόσωπα 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

Αδικαιολόγητη και αβάσιμη η απόφαση της Μόσχας για απέλαση 18 μελών της Αντιπροσωπείας της ΕΕ

«Αδικαιολόγητη» και «αβάσιμη» χαρακτηρίζει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για «αντίποινα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αδικαιολόγητη, αβάσιμη απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απελάσει 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι εν λόγω διπλωμάτες της ΕΕ ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο και με πλήρη σεβασμό πλήρως της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις» αναφέρει ο Στάνο.

Προσθέτει ότι «δεν υπάρχει λόγος για την απόφαση της Παρασκευής από τις ρωσικές αρχές πέρα από καθαρά αντίποινα.

Η επιλεγμένη πορεία δράσης της Ρωσίας θα βαθύνει περαιτέρω τη διεθνή της απομόνωση».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καλεί σθεναρά τη Ρωσία να σταματήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας και να επιστρέψει στον σεβασμό των διεθνών κανόνων και σε μια συνεργατική προσέγγιση στις διεθνείς της σχέσεις» καταλήγει ο Πήτερ Στάνο.

Καταδίκη Μπορέλ

Την καταδίκη του για την απόφαση της Μόσχας να απελάσει μέλη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία εκφράζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Καταδικάζω έντονα την αδικαιολόγητη απόφαση των ρωσικών αρχών να απελάσουν 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της Ένωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει ο κ. Μπορέλ με ανάρτησή του στο τουίτερ.


Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

14 Δεκεμβρίου 2025
Ανοιχτή είναι η πρόσκληση υποβολής κινηματογραφικών προτάσεων για το Discovery Days, το εντατικό τετ...
03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
29 Ιανουαρίου 2026
Οι πρόσφατες ειρωνικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλ...
21 Ιανουαρίου 2026
Ο ανθελληνισμός είναι ορατός στην πολιτική της Αλβανίας. Εκφράστηκε και πρόσφατα όταν ο Αλβανός Πρωθ...
13 Ιανουαρίου 2026
Εφέτος η πολιτικο-κοινωνική οργάνωση «ΟΜΟΝΟΙΑ» της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κλείνει 35 χρόνια. ...
10 Ιανουαρίου 2026
Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λειτούργησαν φέτος ως καθρέφτης της πραγματικότητας...