ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DropoliNews

Ειδήσεις που αφορούν την Βόρειο Ήπειρο, τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες , καθώς γεγονότα που συμβαίνουν στην Αλβανία και τα Βαλκάνια

Πύρρος Δήμας: Έχασα έναν «αδερφό», τον κουμπάρο μου από κορονοϊό - Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου

pirros23

Μήνυμα σε όλους τους πολίτες να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον νέο κορωνοιό και να εμβολιαστούν όταν έρθει η ώρα έστειλε ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.

Έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε μιλώντας στον Real fm.
Σχολιάζοντας, μάλιστα, όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα «χέρια ψηλά». Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και ευχήθηκε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ' αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα».

Ο πρωταθλητισμός είναι μια καραντίνα

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παραλλήλισε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. «Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα», είπε. Και συνέχισε: «Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».
Αναφερόμενος στις προπονήσεις των αθλητών που έχουν διακοπεί, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο με άδεια της πολιτείας συνεχίζουν καθημερινά τις προπονήσεις.

Έχουμε ελπίδες για μετάλλια στο Τόκυο

«Θα μπορούσαν οι αθλητές να προπονούνται με τους προπονητές τους, αλλά ώρες ώρες είμαστε παράλογοι. Δεν κρατάμε τα μέτρα και επειδή η κατάσταση είναι ρευστή, μπορεί να μας ξεφύγει. Είμαστε ακόμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε τα εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχουμε τρεις αθλητές στην άρση βαρών που προπονούνται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά σε έναν χώρο 400 τ.μ. με την άδεια του υπουργείου Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι οι μόνοι αθλητές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για μετάλλιο στο Τόκυο», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.
Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα επιστρέψει στον χώρο της πολιτικής δήλωσε: «Όταν έπρεπε να βάλω πλάτη, έβαλα… Βέβαια έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή ούτε το σκέφτομαι, ούτε το ονειρεύομαι».

Μέγεθος γραμματοσειράς: +

Σχετικές Δημοσιεύσεις

03 Ιουνίου 2025
Την ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – Αλβανίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ...
30 Απριλίου 2025
Την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέφρασε ο υπουργ...
03 Απριλίου 2025
Την έβδομη έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε η ομογένεια στις έκτακ...
25 Μαρτίου 2025
Την ελληνική ομογένεια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, για την επέτειο του ε...
16 Ιουνίου 2025
Το Σύνταγμα του 1975 συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια εφαρμογής και είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τη συζήτησ...
02 Ιουνίου 2025
Στις 1 Ιουνίου του 2025 εορτάστηκε η 11η επέτειος των εγκαινίων, προεξάρχοντος στη θεία λειτουργία τ...
30 Μάι 2025
Στους Ορθόδοξες ναούς της Αλβανίας εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου πανηγυρικά. Μάλιστα στο χωριό Κακ...
22 Μάι 2025
Σ' ολόκληρη την Αλβανία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, οι οποίο...